EZRA FURMAN – SEX EDUCATION (Original Soundtrack)

De televisieseriefanaten onder u zullen ongetwijfeld al wel gehoord hebben van het oerpopulaire “Sex Education”, het Britse comedy-drama dat sinds begin 2019 op de streaming zender ‘Netflix’ wordt uitgezonden. Meer dan 40 miljoen mensen bekeken de 16 afleveringen die al werden uitgezonden en ze zullen zeker ook aan het scherm gekluisterd hangen voor de acht nieuwe episodes van het derde seizoen dat er binnenkort zit aan te komen.

De verhalen over de rare teenager Otis Milburn (gespeeld door Asa Butterfield) en zijn gescheiden karaktersterke bemoeizieke moeder en sextherapeute Dr. Jean F. Milburn (gespeeld door Gillian Anderson) blijven boeien bij het grote publiek. Hier gaan wij het nu echter even hebben over de muziek die te horen is bij de zestien episodes van het eerste en tweede seizoen van ‘Sex Education’.

Want de componist en vertolker van die muziek is niemand minder dan Ezra Furman, de 33-jarige frontman/-vrouw van het rockkwartet ‘Ezra Furman And The Harpoons’ dat van 2006 tot 2011 de Amerikaanse hitlijsten bevolkte en in totaal vier albums heeft uitgebracht. De Joodse bi-seksuele transseksueel Ezra Furman bracht in 2012 zijn/haar eerste soloplaat “The Year Of No Returning” uit en daarna volgden nog vier andere soloalbums met “12 Nudes” in 2019 als laatste release.

Voor de soundtrack van “Sex Education” selecteerde hij/zij 19 tracks met zowel songs uit zijn/haar ‘back catalogue’ als nieuwe nummers die hij/zij speciaal voor de serie heeft geschreven en enkele zorgvuldig geselecteerde covers. Het is een gevarieerde mix van muziekstijlen geworden, beginnend met indiepopsongs zoals “I’m Coming Clean”, “My Zero” en mooie, soms emotionele ballads in “Every Feeling”, “Care”, “La Madrugada”, “Amateur” en het heerlijke “If Only The Wind Would Blow Me Away”.

Verder genoten wij van het akoestische gitaarnummer “I Can Change”, een cover van de ‘LCD Soundsystem’-song uit hun album “This Is Happening” van 2010 en ook de coverversie van Melanie’s albumtitelsong “The Good Book” uit 1971 en de cover van het door ‘The Clovers’ gezongen doo-wop-liedje “Devil Or Angel” uit 1956 zijn stuk voor stuk erg vlot in het gehoor liggende songs.

Tot slot moeten we ook nog even de regelrechte rock’n’roll-liedjes “Love You So Bad”, “Restless Year” (zie video), “Body Was Made” en het naar Eddie Cochran lonkende “At The Bottom Of The Ocean” vermelden. Afsluiten doen we dan ook door aan te geven dat het totale beluisteren van deze soundtrack een zeer aangename bezigheid was en zeker voor meerdere herhalingen vatbaar zal zijn.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bella Union
distr.: PIAS

video